Osteopatie


Osteopatia reprezintă o modalitate de depistare, tratare și prevenire a problemelor de sănătate prin proceduri de manipulare, extensie și masare a mușchilor și articulațiilor. Dacă chiropractica se ocupă în principal de coloana vertebrală, osteopatia vizează întregul corp. Ca atare, aceste două terapii sunt complementare, iar tratamentele pe care le oferim le includ pe amândouă.
De asemenea, la fel ca și chiropractica, osteopatia este o ramură a medicinei complementare sau alternative bazată pe principiul fundamental conform căruia starea de sănătate a unei persoane depinde de funcționarea corectă și armonioasă a sistemului osos, a mușchilor, ligamentelor și țesuturilor conjunctive.

Afecțiuni tratate

În majoritatea cazurilor, osteopatia este aplicată pentru a trata afecțiuni ale mușchilor, oaselor și articulațiilor, cum ar fi:

  • Dureri în regiunea lombară;
  • Dureri în regiunea cervicală;
  • Dureri de umăr;
  • Artrită;
  • Anumite probleme ce afectează pelvisul, șoldurile și membrele inferioare;
  • Accidente la sport;
  • Probleme de postură provocate de poziția de condus, de la locul de muncă sau de graviditate.

Proceduri

În osteopatie se folosesc manevre manuale, inclusiv de extensie, și masaj. Nu se folosesc nici medicamente, nici proceduri chirurgicale.

Beneficii

Creșterea mobilității articulațiilor

Relaxarea tensiunii musculare

Îmbunătățirea fluxului de sânge

Stimularea vindecării naturale a organismului

Exemple

Studiile clinice arată că terapia chiropractică este eficientă în special pentru tratarea durerilor persistente lombare, afecțiune pentru care este recomandată. De asemenea, este o terapie utilizată în tratamentul durerilor cervicale, de umăr sau ale membrelor inferioare, precum și pentru recuperarea după intervenții chirurgicale la șold sau la genunchi.