Su Jok


Su Jok este o sinteză modernă a medicinei complementare, combinând tehnicile terapeutice din reflexologie, presopunctură, masaj și acupunctura tradițională și oferind astfel rezultate excepționale, în special atunci când este utilizată în tandem cu terapia chiropractică. Su Jok este o terapie eficientă, ce aduce vindecarea fără a apela la medicamente și este absolut sigură, neavând efecte secundare.

Organismul are încă de la naștere capacitatea de a-și păstra și recupera starea de sănătate. Boala și procesul de vindecare implică întregul organism, printr-o interacțiune complexă de factori de natură fizică, mentală, genetică, socială și de mediu.
Rolul terapeutului este de a facilita și stimula procesul natural de vindecare, identificând și eliminând factorii ce împiedică vindecarea. În multe cazuri, organismul uman este capabil să se vindece singur, terapeutul fiind cel care îl poate ajuta să o facă. Tratamentul Su Jok țintește întregul organism, în măsura în care funcționarea armonioasă a tuturor părților acestuia este esențială pentru prevenirea bolilor și recuperare. Acest proces necesită o abordare personalizată și integratoare, pe care o oferă terapia Su Jok.

Su Jok se bazează pe un principiu fundamental, și anume cel al corespondenței funcționale dintre organe. Astfel, fiecare organ intern are drept corespondent o anumită zonă a palmei sau a piciorului, numită punct activ. (În limba coreeană, „su” înseamnă „mână”, iar „jok” – „picioare”.)
Prin urmare, tratamentul Su Jok se concentrează asupra acestor puncte active, pe care le stimulează cu scopul de a reface capacitatea naturală de vindecare a corpului. Acest principiu este cunoscut încă din vechime în medicina tradițională din China, Coreea și Japonia, fiind un element fundamental în acupunctură.

Afecțiuni tratate

Su Jok ajută la tratarea sau vindecarea unor boli precum artrita, bronșita, spondilita, durerile de spate, hernia de disc, durerile articulare, migrenele, hipertensiunea arterială, constipația, aciditatea gastrică, sindromul de colon iritabil, boala de reflux gastric, tulburările menstruale ș.a.m.d.

Proceduri

Stimularea zonelor mâinilor și picioarelor care corespund organelor corpului se realizează prin diferite metode, la recomandarea terapeutului: masaj mecanic, aplicarea de căldură, utilizarea unui câmp magnetic sau a unui impuls electric, acupunctură cu ace de mici dimensiuni etc.

Beneficii

Su Jok este o terapie, simplă și eficace, fără niciun fel de efecte secundare, ce poate fi aplicată cu succes chiar și de către pacienți. Su Jok nu implică utilizarea medicamentelor, bazându-se în schimb pe capacitatea naturală a organismului de a se regenera. Manevrele efectuate de terapeut nu produc durere și sunt ușor de ținut minte; odată învățate, le veți putea folosi toată viața!
Su Jok dă rezultate foarte rapide; în numai câteva minute vă veți simți mai bine, relaxat și revigorat, iar durerile vor dispărea.

Exemple

Tratamentul constă în trei ședințe, în care terapia Su Jok va fi aplicată în combinație cu chiropractica. Veți resimți imediat efectele benefice, durerile pe care le aveați înainte de tratament dispărând rapid. De asemenea, veți avea un tonus general mai bun, vă veți simți mai relaxat și, în funcție de boala de care suferiți, simptomele se vor ameliora.