Cristian Badea, 35 de ani, scolioză şi cifoză


Descrierea cazului

Cristian Badea, în vârstă de 35 de ani, diagnosticat din copilărie cu scolioză şi cifoză, urmate pe parcurs de o hernie de disc. Toate aceste probleme au fost cauzate de o înălțime peste medie, care a afectat rezistența coloanei vertebrale.

Terapii aplicate

Pacientul a încercat tratamentele convenționale: fizioterapie, kinetoterapie, acupunctură, masaj, creme şi medicamente cu efect analgezic, însă efectele au fost doar temporare. Ca alternativă terapeutică, în acest caz a fost aplicată terapia chiropractică.

Rezultat

Pacientul a raportat atenuarea sau dispariția completă a durerilor și recăpătarea mobilității coloanei.

Mărturia pacientului

„Despre chiropraxie am aflat la o partidă de biliard cu prietenii, când unul dintre ei, văzându-mă că mă chinuiesc foarte tare din cauza durerilor de spate, mi-a recomandat să contactez un chiropractor. Sincer să fiu, până în acel moment nu auzisem de acest tratament, aşa că m-am pus pe studiat şi după multe căutări am aflat de domnul Florin Spătaru. Imediat am luat legătura cu doamna Delia Rus, care cu multă bunăvoinţă şi răbdare mi-a ascultat toate problemele şi mi-a înlăturat îndoielile. Drept urmare am fost programat la şedinţele de chiropraxie din luna respectivă.
Trebuie să recunosc că la început aveam ceva îndoieli, dar acestea mi-au fost imediat risipite de către domnul Florin Spătaru, cu profesionalismul de care dă dovadă.
Terapia este împărţită în trei şedinţe a câte aproximativ 30 minute fiecare, în cadrul cărora se efectuează mai multe procedee.
La începutul fiecărei manevre ţi se explică limpede în ce constă aceasta şi care este scopul ei.
După prima şedinţă a urmat prima noapte, după nu mai știu cât timp, în care am dormit fără să mai am dureri de spate.
Sfatul meu este să efectuaţi cu regularitate exerciţiile recomandate în cadrul terapiei, pentru a preveni reapariţia durerilor.
Sunt sigur că veţi descoperi, fiecare în parte, beneficii multiple în urma terapiei. În cazul meu, unul dintre beneficii a fost mărirea capacităţii toracice, fapt ce a avut ca rezultat o mai mare rezistenţă la efort.
Viaţa mea s-a schimbat total după prima terapie; voi continua însă să merg la câte o şedinţă de întreţinere la un interval de două sau trei luni.
Sunt foarte recunoscător pentru faptul că pot să-mi ridic fetiţa de 7 ani în braţe fără să am dureri şi mă pot bucura de activităţile mele preferate, cum ar fi mersul pe bicicletă.
Îl recomand cu căldură pe dl. Florin Spătaru.”